050 7600 585 info@hureningroningen.nl
Westersingel 3, 9718CA Groningen
Sociale huur duurder dan kopen

Sociale huur duurder dan kopen

De Volkskrant heeft onlangs een onderzoek gehouden in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Onderwerp betrof de kosten van zowel een sociale huurwoning als een koopwoning. Uit het onderzoek is gebleken dat een sociale huurwoning op het moment duurder is dan het kopen van een woning. Sociale huurder betalen meer per vierkante meter dan kopers. Het verschil ligt nu nog op enkele euro’s, maar het is niet uitgesloten dat dit verschil groter gaat worden in de toekomst. Het beeld dat kopen duurder is dan sociale huur gaat niet langer op.

 

Het duurder worden van sociale huurwoningen is te wijten aan een stijging in de huurlasten. Kopen is juist goedkoper geworden, voornamelijk omdat de huizenprijzen sterk zijn gedaald. Daarnaast is de rente momenteel erg laag. Als we het per stad bekijken, is vooral het verschil tussen kopen en sociaal huren in Rotterdam groot. Sociale huurder betalen daar een derde meer per maand dan kopers, per vierkante meter. In Amsterdam is sociale huur nog net goedkoper dan kopen, echter is het verschil minimaal.

 

Meer lezen? Kijk dan op Volkskrant.nl.

Sociale huur duurder dan kopen
Was deze informatie nuttig?