050 7600 585 info@hureningroningen.nl
Westersingel 3, 9718CA Groningen
Verhoging sociale huurgrens Middeninkomens

Verhoging sociale huurgrens Middeninkomens

“Huurprijzen in de vrije sector beginnen vaak rond de 800 euro en dat is voor deze groep niet te betalen.” Aldus PVDA-Kamerlid Monasch over de grote groep middeninkomens in Nederland. De PVDA en ChristenUnie willen de inkomensgrens voor sociale huurwonngen verhogen, van 34.000 naar 43.000 euro. Mensen met bescheiden inkomens hebben vaak problemen om woonruimte te vinden, tenzij ze torenhoog moeten gaan huren. Er worden veel mensen geholpen met deze maatregel.

Waarschijnlijk kan deze maatregel op steun rekenen in de Tweede Kamer. Echter zijn er ook partijen tegen; zoals de VVD. De VVD stelt dat omdat deze middeninkomens ook de sociale huurmarkt gaan betreden, ze een belemmering gaan vormen voor lage inkomensgroepen, waardoor wachtlijsten zullen oplopen.

De maatregel gaat in eerste instantie voor vijf jaren gelden. Na deze vijf jaar zal gekeken worden of middeninkomens nog steeds in aanmerking dienen te komen voor sociale huurwoningen. Deze maatregel is mogelijk binnen het huidige raamwerk van de Europese Unie, wanneer de particuliere sector niet voldoende huurwoningen tegen een redelijke prijs aanbiedt.

Meer lezen? Kijk dan op NOS.nl.

Verhoging sociale huurgrens Middeninkomens
Was deze informatie nuttig?