050 7600 585 info@hureningroningen.nl
Westersingel 3, 9718CA Groningen
Taxaties van aardbevingsschade in Groningen

Taxaties van aardbevingsschade in Groningen

Vereniging Eigen Huis wil dat eigenaren van een huis preventief een inspectie van hun woning kunnen laten uitvoeren, nog voordat er mogelijkerwijs schade optreed. Deze inspectie is onafhankelijk. Een schade-expert maakt een opname van de huidige situatie en spoort problemen in van de woning op, waardoor er bij schade geen discussie kan zijn over de oorzaken.

Het voorkomen van onveilige situaties en schade moet de meeste aandacht krijgen.Daarnaast adviseert Vereniging Eigen Huis huiseigenaren in Groningen om een contra-expertise te laten uitvoeren, nadat de schade is getaxeerd door de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). De NAM vergoedt de kosten van de second opinion.

Schadetaxaties in Groningen van woningen die kampen met aardbevingsschade worden lang niet altijd goed uitgevoerd. Er is geen vastomlijnde methode onder de verschillende taxateurs. De schadeomvang wordt daardoor vaak onjuist ingeschat. De eigenaar loopt vervolgens het risico dat de eventuele vergoeding na aardschokken niet voldoende is om de schade te kunnen herstellen aan zijn huis.

 

Bron: www.eigenhuis.nl.

Taxaties van aardbevingsschade in Groningen
Was deze informatie nuttig?