050 7600 585 info@hureningroningen.nl
Westersingel 3, 9718CA Groningen
Duizend nieuwe woningen in Groningen

Duizend nieuwe woningen in Groningen

In 2013 heeft de Gemeente Groningen haar woningbestand uit zien breiden met ruim 1000 nieuwe woningen. Een groot deel van deze nieuwe woningen betreffen zelfstandige woningen voor studenten. Deze zelfstandige eenheden zijn goed voor meer dan 50 procent van het nieuwe aantal woningen in Groningen. Daarnaast werden er ook nieuwe kavels en appartementen toegevoegd aan het woningbestand. In de helft van de gevallen is er sprake van nieuwbouw (53%). De rest zijn renovaties van bestaande panden, zoals het creëren van zelfstandige jongerenwoningen in voormalige kantoorpanden.

Woningcorporaties spelen een belangrijke rol in het uitbreiden van het Groningse woningbestand. De corporaties zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor 60 procent van de nieuwbouw. Ook werd een deel van de nieuwe woningen geplaatst in het kader van wijkvernieuwing. Het grootste deel van de uitbreiding van het woningbestand bestaat uit huurwoningen, te weten 893 nieuwe woningen. Daar tegenover staan 184 nieuwe woningen in de koopsector.

Volgens de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Vastgoeddeskundigen is Groningen samen met Amsterdam de meest dynamische woningmarkt bezit in Nederland. Daardoor heeft Groningen mogelijkerwijs een positieve toekomst in het verschiet op het gebied van nieuwbouwwoningen.

Bron: gic.nl

Duizend nieuwe woningen in Groningen
Was deze informatie nuttig?