050 7600 585 info@hureningroningen.nl
Westersingel 3, 9718CA Groningen
Huurbedrag betalen steeds lastiger

Huurbedrag betalen steeds lastiger

Voor veel mensen wordt het steeds lastiger om het maandelijkse huurbedrag te kunnen betalen. Uit onderzoek is gebleken dat in Utrecht 62 duizend huizen ontruimd zijn vanwege wanbetalingen. Er deden zich bij de woningcorporaties Mitros en Portaal stelselmatig incassoproblemen voor. Dit is op zich niet vreemd, want de totaalcijfers zijn niet veel anders dan de voorgaande jaren. Echter is het wel zo dat woningcorporaties steeds vaker afspraken moeten maken met huurders over de maandelijkse betaling van de huur.

Zo is bijvoorbeeld het aantal huurders met een achterstand in betaling van de huur in 2013 met een derde gestegen. Veel mensen hebben het moeilijk in tijden van economische crisis. Er worden steeds vaker speciale regelingen afgesproken om huurders toch in hun woning te laten zitten. Volgens de woningbouwcorporaties is het uitzetten van gezinnen ook het laatste wat ze willen.

Ook Groningen heeft hier mee te kampen. Grote Woningbouwcorporaties in Groningen zijn ook tegen het uitzetten van huurders.

Bron: De Telegraaf

Huurbedrag betalen steeds lastiger
Was deze informatie nuttig?